A lovak szőre igen erős, fényes és rugalmas, éppen ezért nagyon sokan alkalmazzák karkötő készítéséhez. Ha szeretnél te is egy karkötőt a saját pacid szőrzetéből, akkor most megtudhatod, hogy mire lesz még hozzá szükséged, illetve hogyan is tudod elkészíteni.

A lószőrt egyébként ipari szinten is felhasználják különleges összetétele miatt – többek között például kitűnő keféket gyártanak belőle.

Honnan érdemes lószőrt vágni?

A ló farok szőrzete vastagabb szálakból áll, illetve ha innen levágsz egy pár tincset, az nem lesz annyira feltűnő, mintha a sörényéből vágtál volna. Ezen felül a farokból nyert lószőr valamivel rugalmasabb is, így ez is mellette szól.

A lószőr karkötő készítése

A lószőr karkötőhöz szükséged lesz két végzáróra, amit bármelyik kreatív üzletben beszerezhetsz. Ha egy egyszerű hármas fonást készítesz, az is teljesen jól néz ki. De ha a képen látható fonásmintát le tudod követni, akkor az is ideális.

lószőr karkötő

Ha gyöngyöket is hozzáfogatsz a szálakhoz, azzal feldobhatod a kinézetét! Minden második hajtásba tegyél 4-5 szem apró, fényes gyöngyszemet. A végén zárd le a végét és kész is van!

A karkötőt akár ajándékba is adhatod, még a nem lovasok számára is tetszetős és biztosan nem sokan viselnek ilyet az ismerősök között. 🙂

Lovaglás előtt azonban ne felejtsd el levenni, hiszen mint minden más kiegészítő ezt is balesetveszélyes viselni.