Állandó gondot okoz a lovardában, hogy nem tudod hova lerakni a nyerget? A boksz ajtajára vagy a állások elválasztó rudai egyáltalán nem jó megoldások. Íme, néhány ötlet, hogyan barkácsolj nyeregtartót.

Nyeregtartó raklapokból

A raklapok igen sok dologra felhasználhatóak – jó hír, hogy nyeregtartó készítésre is kiválóan alkalmas. A művelethez csupán két raklapra, egy farúdra és két lécre lesz szükséged.

Először is távolítsd el a raklap talpait, kizárólag a raklap tetejének egybefüggő lapjaira lesz szükséged. Óvatosan fűrészeld szét, majd fesd le egy számodra tetszetős színű fafestékkel.

nyeregtartó

A két raklapot döntsd egymásnak akkora ívben, hogy a nyereg majd szépen rásimulhasson a tartóra. Helyezd rá a farudat és jelöld be rajta a raklap szélességét és ha szükséges, fűrészeld le. Fesd le a rudat is – az is jól mutat, ha a raklapoktól eltérő színt használsz erre a feladatra.

Fogd az egyik lécet és mérd oda az összedöntött raklapok által formált lábakhoz. A lécek fogják rögzíteni egymáshoz a szerkezetet. A képen látható pirossal jelölt túlnyúlt részt fűrészeld le, majd egyszerűen szögeld hozzá a raklaphoz az így méretre vágott lécet. Ugyanezt a feladatot ismételd meg a másik oldalon is.

nyeregtartó

A rudat elegendő, hogyha faragasztóval rögzíted a raklapok tetején, így biztosan nem fog kimozdulni a helyéről.

A rúd két oldalára patkókat szögelve feldobhatod a nyeregtartó kinézetét!

nyeregtartó

Nyeregtartó faló

A régi játék falovad már jó ideje csak a padláson porosodik? Ne hagyd szegényt munka nélkül! Egyszerűen távolítsd el a lábai alól a tartót, hogy stabilan tudjon állni és használd a hátát nyeregtartóként! A faló azon kívül, hogy hasznos nyeregtartó, díszes eleme is lehet a lovardának!