A fejlődés épp úgy, mint a világ minden területén, a lovak körül is állandó! Az ember nem is hinné, hogy milyen sokféleképpen lehet még kényelmesebbé tenni a lovasok életét. Nem rég jelent meg az okos nyereg, illetve a biztonsági öv és máris itt egy újabb fantasztikus találmány – a levehető patkó!

A könnyű anyagból készült patkó hatalmas előnye, hogy nem kell, hogy állandóan a lábán legyen. Ez azon túl, hogy sokkal egészségesebb patákat eredményez, kevesebb az esély rá, hogy a lovak összerúgva esetleges sérüléseket okoznak egymásnak a karámban. Fontos kiemelni azt is, hogy a szerkezet nem dörzsöli, nem nyomja, és nem koptatja a patát.

A felfogatása igen egyszerű, igazából tépőzárhoz hasonlóan illeszkedik a ló patájához és a bemutatók szerint bármilyen nehéz terepen megállja a helyét! Tehát nem kell aggódnod még akkor sem, hogy ha vízbe lépteted a lovat – a patkó a lábán marad. Attól sem kell tartanod, hogy elforog vagy lecsúszik, a videó magáért beszél!

Mivel nincs folyton a ló lábán, így sokkal tovább használható marad, költséghatékony megoldás, hiszen nincsen szükség körmölésnél többre.

A patkó tökéletes kiegészítője

Ha valaki mégis a patkolásnál maradna vagy ezt a különleges patkót szeretné kiegészíteni, annak megoldást nyújt az a szerkezet, amelyet a pata hátuljához, a ló sarkához kell felerősíteni. A szerkezet azon túl, hogy megakadályozza a patkó elhagyását, megvédi a ló sarkát az esetleges sérülésektől!

A felfogatása szintén nagyon könnyű – a patkó lyukaiba kell belecsavarozni, hátul pedig a ló sarka nem hagyja, hogy lecsússzon.