A farok és a sörény fonás nem csak jól mutat a lovon, hanem meg is védi a csomósodástól, megerősíti a szálakat! Ezúttal egy sörény és egy farok fonási technikát hoztunk számodra, amelyet könnyen elsajátíthatsz!

Sörény és farok fonás – az előkészítés

Bármelyik feladatnak is tervezel nekilátni, először is elő kell készítened a munkát. Keféld jól át a szőrzetet, és ha szükséges – és az időjárás megengedi! – mosd át alaposan.

Csak a sima, átfésült sörénnyel lehet jól és könnyedén dolgozni, szóval erre érdemes időt szánni.

A sörény fonása

Miután jól átfésülted a sörényt, fogj néhány sörénygumit és fogd egy centi távolságokra egymástól fogd össze a sörényt csomókba. Attól függ, hogy milyen dús a ló sörénye, elég egy-két ujjnyi vastagságban összefogni.

fonás

Ha megvannak a csomók, akkor fogd meg a füléhez legközelebbit és a mellette lévőt. Az utóbbit válaszd ketté és lazán csomózd össze a füléhez közeleső egész csomóhoz. A különszedett tincset fogd össze a sorban a harmadig tincs felével és így tovább, míg nem az utolsóhoz nem érsz.

Folytasd addig a feladatot, amíg a sörényből már csak körülbelül öt centi van, kösd el egy utolsó sörénygumival és kész is van.

A farok fonása

A farok fonása egy kicsit bonyolultabban néz ki, de ha követed a vonalvezetést, akkor könnyedén megvalósíthatod ezt is.

fonás

fonás