A lovak imádják az édes ízeket, sokan éppen ezért jutalomfalatként kockacukrot adnak szeretett patásoknak, ami bár a fogaknak nem tesz jót, a ló nagyon hálás érte. Ebből kifolyólag a lovak imádják a méz ízét is – azonban ezt nem csak jutalomfalatként hasznosíthatod!

A méz jótékony hatása

A méz jót tesz az emésztésnek – naponta néhány evőkanállal nyugodtan adhatsz a lovadnak. Ezen felül nagyon régi módszer, hogy ha a ló nem akar valamilyen okból kifolyólag inni, akkor néhány kanál mézet kell vele etetni. Miért? A méz fogyasztása után te is érzékelheted, hogy iszonyat szomjúság tör rád – nincs ez másképp a lovaknál sem!

Ha mihamarabb inni szeretnéd látni a patást, akkor próbáld ki a technikát, hidd el, hogy csak nagyon szélsőséges esetekben nem működik.

méz

Hatalmas segítséget jelenthet a gazdik számára, hogyha egész egyszerűen a szükséges gyógyszert mézzel és zabbal keverik össze. Persze jóval nagyobb arányban legyen benne a finomság, mint a gyógyszer. A lényeg, hogy elnyomja az ízét – a lovad meglásd, hogy még hálás is lesz érte!

Mézédes finomságok

Természetesen jutalomfalatot is készíthetsz belőle ugyanezen az elven. Ha meg akarod lepni patásodat, akkor készülj számára néhány mézzel is zabbal kevert golyóval és biztosra veheted, hogy „megnyalja utána mind a négy patáját”! 🙂