Már több ezer évvel is tudták az emberek, hogy a ló felülmúlhatatlan kincset jelent. Aki birtokolja a lovak erejét, annak szerencse fogja kikövezni az útját és ezáltal legyőzhetetlenné válik. Mi a ló jelentése és miért tulajdonítunk számukra ekkora értéket?

Lovak a túlvilágon

Erő, gyorsaság és elegancia – nem véletlen, hogy a luxus termékeket szolgáltató cégek, autógyártók márkajelzésként használják a ló alakját. Az emberek mindig is hittek a lovak szellemében, hogy jelenlétük szerencsét és segítséget jelentenek még a nehéz időkben is.

Régen a lovakat még a túlvilágra is magukkal akarták vinni az emberek és hittek benne, ha velük temetkeznek, a ló erejét még a másvilágon is kamatoztathatják. Számos olyan sírt tártak fel, ahol bizony megtalálták az emberi csontok mellett a lovakét is.

Később a ló valódi teteme helyett szobrokat készítettek és azokat helyezték el a sírokban. Kínában az agyaghadsereg lovai, mongol harci lovak, talán a ló az egyetlen állat, amely világszerte különleges jelentéssel bír és bírt az emberiség történelmében.

ló jelentése

Ló jelentése

Gyors mozgás, teljesség és végtelen szerencse a szerelemben. Azt mondják, hogy a lovak vonzzák a szerelmet és javító hatással vannak az emberi kapcsolatokra, szexualitást jelenít meg. A lovas szerszámok és felszerelések összefonódása a férfi és a női test egybeforrását jelképezi.

Ezen felül pedig az álmos könyvek is nagy hangsúlyt fektetnek a kérdésre. Attól függően, hogy milyen körülmények között mutatkozik álmodban a ló, az határozza meg a jelentését. Azonban nem feltétlenül jósol számodra kedvező jövőt, ha lovat látsz az álmodban. A ló mozgása, színe és a cselekmény is meghatározza, hogy mit is jelezhet számodra álom.

A szabadon futó vadló például lázadást, a nyeregből való kiesés valamilyen vétket, míg a fekete ló gyászt és lemondást takar. Ha a ló fiatal csikóként jelenik meg, akkor olyan álmot dédelgetsz, amely sohasem válhat valóra.

Ló jelentése a kínai horoszkópban, asztrológiában

Ha a ló jegyében születtél, akkor bizony különleges értékekkel bírsz – állítja a kínai horoszkóp. Vonzod mások figyelmét, bárhova is mész, mindig a középpontban állsz, önfejűség jellemez, de bármit is teszel, az a népszerűségeden nem változtat. A szerelem, a partneri viszony nélkülözhetetlen az életedből és nem lehet oka panaszra a választottadnak – szenvedély és erős szerelem forr ki köztetek persze csak ameddig vele vagy. Mert bizony szilaj paripaként vándorolsz egyik szeretőtől a másikig.

Erős társasági ember vagy, akit a magány szinte megöl – imádsz utazni, főleg, hogyha barátok vesznek körül. Fékezhetetlenség és töretlen akarat, ami az életed minden területén megmutatkozik.

ló jelentése

Mi a ló jelentése a lovasok számára?

Sokan nem tudják pontosan meghatározni, hogy miért is vonzódnak ezekhez a lenyűgöző, kecses állatokhoz, azon túl, hogy meseszépek és szabadságérzetet kölcsönöznek.

A ló bizalmába férkőzni, elérni azt, hogy önszántából hajoljon meg akaratod előtt gyakorlatilag a legyőzhetetlenség érzését kelti. A ló ugyanis nem az az állat, amelyik könnyen odaadja a szívét – kitartó és makacs, ahhoz hogy „legyőzd”, meg kell hogy ismerd!